THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Friday, January 1, 2010

Lelaki Kacak vs Lelaki Tak Kacak

Tahun baru,semangat baru,azam baru..pasangan pun nak baru gak..
Cakap pasal pasangan aku mention awal-awal,aku nie 100% SINGLE..(haha..)
Ok crita pasangan..aku nak pelik dan hairan la perempuan sekarang ni..
Owp.., Aku bukan nak cari gadoh dgn sesiapa tapi u'all tgk gurlz zaman skarang..(jgn mara ha..)
If they are finding 4 love,mereka akan cari lelaki yang 'ada rupa' ..
Tak salah..semua orang nak yang hensem(bagi wanita), dan cantik(bagi lelaki)~of course i am..
Tapi aku tgk,dorang terlalu desperate sgt sampai cari lelaki yg ensem untk tayang kat kawan2 dorg..
Engat lelaki ni anak patong..?
Kalo ada lelaki ensem ngorat dorang,mulalah tergedikz..kalo lelaki yg kureng ensem ni ngorat..
~'kau x layak jadi cowokku'!!(mungkin ini yang keluar dari mulut SESETENGAH gurlz kat luar sana tu..)
Mereka pandang lelaki yang kurang "rupa" ni sbelah mate je..
Tak boleh la macam tu..
Korang kenalah berkawan dengan dorang..
Bak kata pepatah melayu
"x kenal,maka x cinta"
So, bawak2 lah berkenalan dulu sbelum TERCINTA..(haha)
Kpd gurlz yang suka sangat bajet..stop dreaming la wei!!haha(apesal lak emo ni..?)
Aku malas nak cakap bnyk..korang bace je la "Andaian-andaian" ini..ok..

1. Kalau lelaki kacak: Pendiam
Perempuan akan cakap: "Peh! Cool gila mamat tu!"
VS
Kalau lelaki tak kacak: Pendiam
Perempuan akan cakap: "Eleh..perasan bagus la konon tu.."

2.Kalau lelaki kacak: Buat jahat
Perempuan akan cakap: "Nobody perfect. Handsome tak semestinya baik."
VS
Kalau lelaki tak kacak: Buat jahat
Perempuan akan cakap: "Sepadan betul dengan muka dia yang macam pecah pintu tu!"

3.Kalau lelaki kacak: Menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan cakap: "Aduhai,macho gilerr mamat tu.Macam hero filem!"
VS
Kalau lelaki tak kacak: Menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan cakap: "Ala saja nak tunjuk bagus la tu!"

4.Kalau lelaki kacak: Dapat kekasih cantik
Perempuan akan cakap: "Bagai pinang di belah dua! So sweet!!"
VS
Kalau lelaki tak kacak: Dapat kekasiah cantik
Perempuan akan cakap: "Like beauty and the beast! Mesti lelaki tu calit minyak dagu!"

5.Kalau lelaki kacak: Ditinggalkan kekasih
Perempuan akan cakap: "Jangan bersedih sang teruna, adinda sudi menjadi penggantinya.."
VS
Kalau lelaki tak kacak: Ditinggalkan kekasih
Perempuan akan cakap: "Emmmm...no comment".(dengan mimik muka yang memerli)

6.Kalau lelaki kacak: Menyayangi kanak-kanak
Perempuan akan cakap: "Alahai..cair hatiku. Memang si dia ada ciri bapa mithali.."
VS
Kalau lelaki tak kacak: Menyayangi kanak-kanak
Perempuan akan cakap: "Alamak..nak menunjuklah tu.. Kononnya sayang, belakang-belakang agaknya budak tu ditangannya."

7.Kalau lelaki kacak: Memandu kereta mewah
Perempuan akan cakap: "Sudahlah handsome, bawak kereta mewah pulak tu..Alamak bertambah tergodalah i..
VS
Kalau lelaki tak kacak: Memandu kereta mewah
Perempuan akan cakap: "Bang, kereta pinjam ke tu?Mesti bos abang yang punya kan?"

8.Kalau lelaki kacak: Tak mahu bergambar
Perempuan akan cakap: "Mesti dia takut ada mana-mana perempuan yang akan jampi dia melalui gambar. Ini bagus untuk langkah keselamatan"
VS
Kalau lelaki tak kacak: Tak mahu bergambar
Perempuan akan cakap: "Tak payah bergambar pun x ape,buat spoil je.."

9.Kalau lelaki kacak: Menuangkan air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap: "Memang gentlemen la mamat tu.."
VS
Kalau lelaki tak kacak: Menuangkan air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap: "Alah setakat nak bantu saja kan..normallah tu.."

10.Kalau lelaki kacak: Bersedih hati
Perempuan akan cakap: "Let me be your shoulder to cry on.."
VS
Kalau lelaki tak kacak: Bersedih hati
Perempuan akan cakap: "Alamak! Tak macholah menangis. Bertambah tak handsomelah kalau menangis!"
VS
Gambar kat atas..
Mane yg korang boleh pilih..
Muka Jim Carey buruk x semestinya jahat..
Muke Zac Efron kononnye "Kacak" x semestinya baek..
So,bak kate Nabil Raja Lawak-Lu pikir lah sendiri!!
p/s:muke aku iras2 Zac Efron..hahahaha
~jangan banned aku disesbabkan article ni..haha

5 comments:

FNSyareena said...

Jim Carey tu yang berlakon jadi orang hijau tu ke weh? senyuman dia sama lahh! haha! Btw, biasalah perempuan lelaki. fitrah manusia memandang kecantikan.
kecantikan sebenarnya pada mata yang melihatnya.
ada yang melihat dari mata kasar.
contohnya yang kau dok bebel bebel kat blog kau ni. yang memandang luaran.
ada juga perempuan yang melihat dari dasar hati. dorang pilih perilaku berbanding rupa paras. tpi most yg dipilih rupa paras laaa. haha :) ntah la wehh. aku pon tak tahu nak cakap apa. aku pon suh mak aku yang carikan jodoh. senang. tak payah susah susah hati pilih! :D hahahaha :D GILA kan? :D

Q' Ariffin said...

macam pernah bace kat majalah maskulin aje!
huuu..
anywy,topic yang bagus untuk dibincangkan

fyta furtado said...

i dgn hubby i same2 padan kn?
woooooow!

Beel Danial said...

fyta furtado:padan lar..
emm..
macam nie..
gileeerrr sweeetttt!!!!
haha

AZIZAN & HAFIZAH said...

Dapatkan Panduan Bina Otot Badan Lelaki Disini Agar Anda Lebih Macho, Tegap Dan Bertambah Kacak....Hehe...
Jangan Segan2..Realisasikan Badan Impian Anda.....